Reacties 2

Zomerkriebels

Buiten luidt een woeste storm met wilde winden het nieuwe 2012 in. Het regent, het hagelt soms en ik blijf verstandig binnen. Met een kopje thee. En zomerkriebels.

Want over precies vier weken ben ik in Zuid-Afrika. Waar het zomer is. Waar het op dit moment (5 januari 2012 om 12:20 uur) in Kaapstad 25 graden en lichtelijk bewolkt is. En waar ik bijna zeven maanden lang stage ga lopen, ga wonen, eten, plezier maken, braaien, reizen en leven.

Op 1 februari is het zover. Dan verlaat ik Zwolle om van Schiphol, via Londen, ongeveer 11 uur en 30 minuten in de lucht te hangen, over heel Afrika heen te vliegen, om uiteindelijk mijn voetjes op  Zuid-Afrikaanse grond te zetten.

Ik ga links op de weg rijden, met het stuur rechts. Ik ga tripjes maken naar Stellenbosch, naar Namibië rijden, heel vaak het mooie Kaapstad bezoeken, surfen, met pinguïns knuffelen en misschien wel walvissen zien. Ik ga de Tafelberg beklimmen en dit uitzicht hebben. Ik ga The Big Five zien, na mijn stage naar Botswana en Zimbabwe reizen en nog zoveel meer.

Ja, die Zuid-Afrikaanse zomerkriebels zijn gearriveerd. Maar ik vind het stiekem ook doodeng. Dit kleine meisje in een groot, vreemd land, aan de andere kant van de wereld. Voor 7 maanden! Maar als ik denk aan het bovenstaande lijstje en hoe ontzettend gaaf het allemaal gaat worden, kan ik maar één ding denken: is het al 1 februari?

2 reacties

Zeg het maar!