Reacties 8

Fijn adresje: Wild Spirit Backpackers, Zuid-Afrika

Wild Spirit Backpackers Zuid-Afrika

Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik terugdenk aan mijn tijd in Zuid-Afrika. Het is inmiddels drie jaar geleden, maar dit land zit nog steeds diep in mijn hart genesteld. Vandaag neem ik je mee naar een van de fijnste plekjes die ik daar ben tegengekomen: Wild Spirit Backpackers.

In dit hippiehostel in de bossen van Tsitsikamma draait het vooral om tot rust komen. Even geen internet, geen moderne technologie, gewoon samen zijn bij het kampvuur, lezen, wandelen door de bossen en diertjes aaien. ’s Ochtends wordt je wakker van alle geluiden van de natuur en van de geur van vers gemaakte granola. Het liefst sta je zo vroeg mogelijk op om de zonsopgang te zien en alles tot leven te horen komen. Koffie en thee mag je de hele dag door pakken en als je wil maken ze ook nog eens de lekkerste scrambled eggs voor je met tomaat en verse kruiden in de keuken die om een boom heen is gebouwd.

Wild Spirit Backpackers Zuid-Afrika

Er lopen vijf rode katten rond die altijd wel met je willen knuffelen en de tafel waar ze maar al te graag op liggen is in Where the Wild Things Are-stijl geschilderd (het boek zwerft ook ergens rond). Er staan paardjes in een wei te grazen en het uitzicht doet je hart een paar keer overslaan. Hier wil je zijn.

Wild Spirit Backpackers Zuid-AfrikaWild Spirit Backpackers Zuid-AfrikaWild Spirit Backpackers Zuid-Afrika

Je kunt verschillende hikes doen en het hostel ligt vlakbij Bloukrans, met 216 meter de hoogste commerciele bungeejump ter wereld. Maar het mooiste plekje vind je een kwartiertje lopen van het hostel. Houten pijltjes aan de bomen leiden je de weg naar een klein meertje en watervalletje. Wanneer de zon door de bomen schijnt en je bij dit plekje aankomt, stopt je hart alwéér. Dit keer van de gouden glinstering en het kalme geruis van de bomen. En al helemaal wanneer je in een keer in het ijskoude water springt en je even geen adem meer kan halen.

Wild Spirit Backpackers Zuid-Afrika

Oké, het is wel even back to basics. Verwacht geen al te warme douche, de wc’s spoelen op een bijzondere manier door en kleren wassen gaat pas wanneer het weer het toelaat om ook te kunnen drogen. Wifi is er wel, maar werkt niet heel goed, en dat is niet erg. Soms is het goed om even stil te staan. Of op z’n minst even een paar versnellingen terug te schakelen.

Zet de tijd en al je elektronische apparaten uit, snuif de gezonde buitenlucht diep in je longen. Je bent vrij. Geniet.

Wild Spirit Backpackers Lodge
The Crags (aan de Garden Route), Zuid-Afrika
Dorm rooms: 130-150 Zuid-Afrikaanse rand (ongeveer 13-15 euro), private rooms: R400-450
www.wildspiritlodge.co.za

8 reacties

 1. marianne

  Geweldig inspirerende plek. Mooi verwoord en leuke foto’s . Wij ( ik met Henk en José) mochten er een nachtje met jou als gids slapen.. Ik wist toen pas dat een hostel heel leuk kan zijn. Heerlijk eten ook , maar geen cola . Dat verkopen ze uit principe niet.

 2. Lizet

  Hahaha, oja! Dat was ik alweer vergeten, hilarisch.

 3. Eva

  Oh wauw wat prachtig daar zeg! Die sfeer en dat relaxte gevoel lijkt me echt heerlijk :)

 4. Lizet

  Jaa, dat is het zeker! Ik verlang momenteel wel heel erg naar zo’n rustgevend plekje.

 5. Wauw wat prachtig! Ik wil mijn “halfjaar in het buitenland studeren” héél graag doorbrengen in Zuid-Afrika, en nu ik dit zie en lees alleen nog maar meer! Ik ga ook eens op zoek naar de andere verhaaltjes die je over dat land hebt geschreven. Volgens mij is het echt een onvergetelijk en onvergelijkbaar land. Ik hoop heel erg dat ik daar een half jaar mag wonen en ben ook super benieuwd naar jouw tijd daar!

 6. Lizet

  Ik kan het echt aanraden om een half jaartje in Zuid-Afrika te studeren! Het is echt een fantastisch land, je raakt sowieso tot over je oren verliefd. Ik hoop dat je de andere verhalen ook hebt gevonden (er zijn er nog steeds een paar in de maak), en als je vragen hebt mag je die altijd stellen! :)

 7. aah wat een gaaf hostel! Ik heb deze helemaal gemist toen ik in de Bloukrans area was een aantal jaar geleden. Klinkt echt als een heerlijke stek. Sowieso mis ik die omgeving daar ook! het is daar zooo mooi

 8. Lizet

  Oh wat jammer! Het is echt een heerlijk rustgevend plekje. En jaa, die natuur daar is zo mooi he! <3

Zeg het maar!