Reacties 8

Op minivakantie in Rotterdam

Rotterdam

Een college viel uit en huisgenoot Lien en ik vonden een groot gapend gat in onze agenda’s. Een van onze lievelingsdingen om te doen is hardop dromen over plekken die we nog graag willen bezoeken. Op ons wenslijstje staat onder andere Marseille, IJsland, Bolivia, maar ook Rotterdam. Omdat Bolivia een beetje moeilijk te doen is in twee dagen, besloten we om bij Rotterdam te beginnen. We gingen op minivakantie bij de bovenburen. Want twee dagen weg mag je ook best een vakantie noemen.

We deden precies wat je op een (mini)vakantie moet doen. Eten. Slapen. Nog meer Eten. Drinken. Shoppen. Nog eens Eten. Het was awesome. Ik zag Rotterdam zoals ik haar nog nooit heb gezien, als meer dan die gekke Koopgoot. We zagen de Markthal. We zagen de Witte de Withstraat. We dronken Antwerpse en Rotterdamse biertjes. We aten hamburgers bij Hamburg. We sliepen in een miniloft in het prachtige King Kong Hostel. We keken naar gekke hedendaagse kunst in het Witte de With Center for Contemporary Art. Ik joeg een flink gat in mijn bankrekening en sleepte een halve dag drie tassen met kleren met me mee. We zaten met gele 3D-brillen op onze neus in de grootste bioscoopzaal die we ooit hebben gezien. We wilden dat onze minivakantie niet zo mini was, ondanks dat we genoeg voor een hele week deden.

RotterdamRotterdamRotterdamRotterdamRotterdamRotterdamRotterdam

Ja, Rotterdam, ik vind je leuk. Je bent rauw, hip, modern, grijs – op een goede manier. Een Nederlands Berlijn. Misschien wil ik je wel een keertje langer uitproberen. Wellicht met een stage. Misschien ook wel met een echte baan. Wie weet. Maar tot die tijd kom ik zeker terug, want ik wil heel graag vaker in de Witte de Withstraat rondlopen. En natuurlijk al je andere mooie plekjes ontdekken.

Heel moe, vol met eten en met volle tassen vertrokken Lien en ik weer naar het zuiden. Hardop dromend over onze volgende (mini)vakantie. Misschien toch maar Bolivia?

8 reacties

 1. Eva

  Eeehm ja of Berlijn! :D
  Rotterdam vind ik ook zo fijn, daar zie ik mezelf nog wel wonen als we ooit terugkomen naar Nederland. Of Haarlem. Of een boederij ergens in het wilde Oosten.

 2. Lizet

  Jaa, ik wil ook echt binnenkort weer een keertje terug :)

 3. Marianne

  Rotterdam is best hip zie ik. Leuk en zo dichtbij. Dat je er thuis voelt komt volgens mij door de manier van Rotterdams praten. Die ken van de vande Kampen :)

Zeg het maar!