Reacties 2

Fijn adresje: Neighbourgoods Market, Kaapstad

Met een biertje, gebrouwen door een local, in je hand loop je langs de verschillende kraampjes. Je ademt diep in door je neus. De geur van vers gebakken pizza, van paddestoelen op de grill, van zoete gebakjes dringt naar binnen. Je maag rommelt. Waar begin je? Bij de smoothie die voor je neus wordt klaargemaakt? Ga je voor de mierzoete cupcakes? Of heb je toch zin in iets hartigs, zoals een bagel of een bord paella?

Er bestaan van die plekjes die je wel duizend keer kan bezoeken en die je nooit zullen vervelen. Zo een is The Neighbourgoods Market in Kaapstad voor mij. Ik ben er drie keer geweest, maar dat is lang niet genoeg. Ik zou er makkelijk elke zaterdagochtend van mijn leven kunnen doorbrengen.

The Neighbourgoods Market is elke zaterdag van 09:00 tot 14:00 uur geopend. De markt staat voor vers en biologisch eten en besteedt veel aandacht aan lokale specialiteiten. Allerlei mensen, van studenten tot families en toeristen, komen er samen om lekker te eten, verhalen te delen, om van de kater van vrijdagnacht af te komen en te genieten van het zonnetje met de Tafelberg op de achtergrond.

Je struint langs kraampjes met gerechten van over de hele wereld. Je mag buffelmozzarella en verse pesto proeven en je kunt de heerlijkste plaatpizza’s kopen. Je drinkt zelfgebrouwen bier en cider, neemt honingshotjes en kunt vervolgens het ‘glaasje’ van pure chocolade ook opeten. Er zijn poffertjes en broodjes kroket bij The Frying Dutchman, pindakaas-macarons, franse taartjes met stinkende kaasjes en de mooiste cupcakes. Je kunt overal wat proeven, dus als je het goed aanpakt hoef je niet eens iets te kopen. Maar je wil alles kopen. En alles eten.

Nog een bonus: mijn meest favoriete bakker/eettentje EVER, Knead, staat er ook.

Ben je nog niet overtuigd? Bekijk deze foto’s ook maar even. 

The Neighbourgoods Market
bij The Old Biscuit Mill in Woodstock
373 Albert Road, Kaapstad
Open op elke zaterdag, 9 – 14 uur
www.neighbourgoodsmarket.co.za

2 reacties

  1. OOOOOH IK WIL NAAR KAAPSTAD!!!! Man, wat ziet dit er geweldig leuk uit zeg. Wow, zo hip en leuk allemaal. Ik snap heeeeel goed dat je alles wilt eten en kopen. Kaapstad trok me nooit zo, maar nu ik dit allemaal op jouw blog lees wil ik er ook eens heen

  2. Lizet

    Kaapstad is fantastisch!!! Bereid je maar voor op nog veel meer posts over eten daar, want dat kun je daar zo goed. Net als koffie drinken! Oh my.

Zeg het maar!