Reacties 4

Lizetje Nooitgenoeg

IMG_1369
Ik loop door de straten van Londen en het bekende onrustige gevoel giert door mijn aderen. Met jaloezie kijk ik naar de mensen die voorbij razen. Altijd druk telefonerend, met een zak vol boodschappen of een kinderwagen en altijd is het duidelijk dat zij hier wonen. Dat zij op weg zijn naar huis, werk, vrienden, hun geliefde. Dit is hun plek. En niet die van mij.

De stad heeft me altijd meer getrokken dan ‘het boerenbuiten’, zoals ze dat in België zo leuk zeggen. Een park is genoeg groen voor mij, ik woon liever in een appartement dan een rijtjeshuis. Regelmatig droom ik van een leven in een grote stad, het liefst in een hoofdstad. Dáár gebeurt het, daar leven mensen het leven dat je in films ziet. Daar kun je elk moment ergens iets te eten of een drankje vinden. Ook om 5 uur ’s ochtends op een dinsdag.

In mijn hoofd lijkt het leven ook altijd beter in de grote stad. Leven zoals Bridget Jones, Carrie Bradshaw of Hannah Horvath. En natuurlijk weet ik dat het leven in de grote boze stad verschrikkelijk duur is, maar dat zal wel een deel uitmaken van de lifestyle. Net zoals aan een kind, geef je de stad van je dromen met liefde een (groot) deel van je inkomsten. Denk ik.

Antwerpen is een beginnetje, wat een hele grote vooruitgang ten opzichte van Zwolle is, maar het voelt alsnog niet als genoeg. Ik vraag me überhaupt af of het ooit genoeg zal zijn. Na anderhalf jaar is het al normaal om in Antwerpen te wonen, ken ik de snelste weggetjes en weet ik waar je de goedkoopste gin-tonics kan vinden. Ik wil hier echt nog wel even blijven, in ons leuke appartement, maar toch verlang ik naar meer.

Berlijn, Amsterdam, Londen, New York, Parijs, San Fransisco, Kaapstad. Een heleboel grote steden zou ik wel willen proberen. Leren hoe het er werkt, de weg kennen, de beste plekjes weten. Om waarschijnlijk vervolgens weer door te gaan naar de volgende. Totdat ik mijn plek echt heb gevonden, mij ontpop en mijn vleugels uit kan slaan om die ene plek te omarmen. Als een echt Lizetje Nooitgenoeg.

4 reacties

 1. Marianne

  Lieve Lizet,
  Je bent al aardig op weg met in ieder geval het bezoeken van diverse hoofdsteden. Mooie dromen, en wie weet…wat de volgende bestemming wordt.

 2. En ik zal ze zeker blijven bezoeken! Hopelijk mag ik ook nog eens een keertje in eentje wonen. Maar dan moet ik misschien eerst iets meer geld gaan verdienen. ;)

 3. Eva

  Mooie plannen! Over een jaartje een enkeltje Londen dan maar? ;-)

 4. Eva

  Ik wilde vroeger altijdaltijd naar Londen vertrekken, het liefste als correspondent voor NOS. Ondertussen zit ik in Berlijn, iets wat ik noooit had verwacht, en zou ik het stiekem best een half jaartje in Bangkok proberen. Volgens mij is het een beetje een leeftijdsdingetje dat we zo aan het zoeken zijn ;)

Zeg het maar!