Reacties 12

Epische frambozen-brownie-cheesecake

Nog geen idee wat je met je Kerstmenu wil? Wil je je schoonfamilie van hun stoel blazen, maar daar niet eens zo heel veel moeite voor doen? Ga je nergens heen, maar wil je jezelf toch verwennen? En kun je niet kiezen tussen frambozen, brownie of cheesecake? Then, my friend, I’ve got a treat for you.

Dit is een episch taartje. Ik bedoel: Framboos, Cheesecake EN Brownie. Daar kun je dus echt niet verkeerd mee gaan. Ik maakte dit taartje vorig jaar voor Kerst (en vele malen daarna). De familie was lichtelijk sceptisch over de combo, maar boy, were they wrong. Aan het eind van de avond was er niks meer over.

Het taartje is bedacht door een epische bakkerij uit Londen, genaamd The Hummingbird Bakery. Ze zijn onder andere te vinden in Portobello Road, en als je er toevallig bent dan moet je echt een cupcake nemen. Na een Red Velvet hoef je de rest van je verblijf niks meer te eten.

Ze hebben ook super leuke kookboeken, ik heb zelf Cake Days op de plank liggen, waar onder andere deze Mojito Cupcakes in staan (jum!). Het taartje dat je zo gaat maken komt uit Het Hummingbird Bakboek.

Maar terug naar de taart. Hij ziet er moeilijk uit, maar hij is echt heel makkelijk. Je hebt vooral een shitload poedersuiker nodig. En een beetje geduld.

Dit heb je nodig:

Voor de brownie:
200 gram pure chocolade, grof gehakt
200 gram roomboter
250 gram poedersuiker
3 eieren
110 gram bloem

Voor de cheesecake:
400 gram verse roomkaas (bijvoorbeeld Monchou)
150 gram poedersuiker
1 tl vanille-extract
2 eieren

Voor de frambozencrème:
3 dl slagroom
100 gram poedersuiker
150 gram frambozen + wat extra om te garneren

Dit moet je doen:
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
  2. Voor de brownie: zet een pan heet water op laag vuur. Smelt de chocola in een andere pan, of kom, boven de pan met water (au bain marie).

  3. Klop de boter en suiker in een andere kom tot ze goed zijn gemengd, voeg daarna de eieren toe. Klop geleidelijk de bloem erdoor, dan rustig de gesmolten chocolade. Giet het mengsel in een braadslee (ingesmeerd met boter, of bedekt met bakpapier) en strijk het glad.

  4. Voor de frambozencrème: klop de roomkaas, suiker en vanille tot het glad en dik is. Voeg daar de eieren toe. Het mengsel moet glad en dik zijn. Klop sneller om het luchtiger te maken, maar niet te lang. Schep de massa op het browniebeslag en strijk glad.

  5. Bak de twee lagen 30-40 minuten in de oven tot de kwarklaag stevig aanvoelt. Laat de koek volledig afkoelen en zet hem minimaal twee uur in de koelkast.

  6. Voor de frambozencrème: klop de slagroom, suiker en frambozen tot de massa lobbig en niet te stijf is. Strijk de slagroomlaag op de afgekoelde brownie/cheesecake en garneer met frambozen. Snijd het in vierkantjes.

De taart was op voordat ik meer foto’s kon maken, dus daarom doe ik de bovenstaande foto gewoon nog een keer:

frambozen brownie cheesecake

Enjoy!

12 reacties

  1. Lizet

    I KNOW RIGHT. It’s like the lord speaks to you through pie.

  2. Dit lijkt mij best lekker, maar wel héél zoet! Ik houd enorm van frambozen en ben wel benieuwd naar de combi met cheesecake en brownie.

  3. Lizet

    Ik kan me voorstellen dat je dat denkt, maar ik vind het erg meevallen! Ja, het is natuurlijk een zoet taartje, maar het is niet dat je tanden meteen je mond uit springen. Verschilt natuurlijk per persoon, je kunt altijd wat minder poedersuiker gebruiken. :)

  4. Alleen al omdat die episch is, heb ik ‘m op mijn lijstje gezet om te gaan maken. Sowieso altijd een +1 voor cheesecake, hoeze!

Zeg het maar!