Reacties 13

9 dingen die je moet doen in Lissabon

Oh, Lissabon. De stad die me compleet verraste. Waar ik het nog steeds warm van krijg. Zonder enige verwachtingen vertrok ik naar de Portugese hoofdstad en verliefd tot over mijn oren kwam ik terug.

Ik liet me leiden door mijn instinct, wandelde door de smalle, prachtige straatjes, volgde mijn neus in de richting van de lekkerste geuren. Van deze negen dingen genoot ik het meest tijdens mijn weekje in Lissabon. Dingen die jij ook zeker niet mag missen.

1. Pak de goedkoopste tourguide: Tram 28

Voor nog geen twee euro koop je een kaartje voor tram 28 en stap je ergens onderin de stad op. Deze tram neemt je mee langs alle mooie plekjes in Alfama, langs de kathedraal Sé, tot helemaal bovenaan, vlakbij Castelo de São Jorge. Ergens halverwege stopt hij ineens, dan moet je overstappen naar de andere kant van de straat (zorgde voor nogal wat verwarring) en dan gaat het hele riedeltje opnieuw. Maak het rondje af. Het is leuk. Maar ga niet tijdens spitsuren, want de tram is nog steeds gewoon openbaar vervoer.

2. Eet alles op in Mercado do Ribeira

Deze plek vond ik zo fantastisch dat ik drie keer terug ben gegaan. Alles was ZO LEKKER. Vooral de ijsjes, schattige verpakte sardientjes (die ik nog steeds niet open durf te maken) en de gebakken aardappeltjes in het standje in het midden helemaal rechts. Kom gewoon een paar keer terug voor ontbijt, lunch én avondeten. En vergeet je glaasje vino verde niet. Bom apetite!

3. Verdwaal expres in Alfama en Barrio Alto

De oudste wijk van Lissabon, Alfama, is prachtig, maar Barrio Alto vond ik stiekem nóg leuker. Die smalle straatjes die ineens steil naar beneden lopen, omaatjes die torenhoge trappen trotseren, de mensen en muziek op straat, heerlijk. Pak je camera, ga op pad. Laat je leiden door je gevoel. Hier schreef ik een ode aan (in je eentje) expres verdwalen.

4. Kijk omhoog.

Totdat je nek er pijn van doet. Lissabon is van onder bijna mooier dan van boven. Al die mooie huizen, al die mooie steentjes, al die mooie was. ;)

5. Beklim Castelo de São Jorge

En kijk uit over de hele stad. Loop door het Moorse kasteel en kijk uit over alle rode daken van Lissabon. Probeer ze te tellen. Probeer te herkennen waar je bent geweest, probeer te bedenken waar je heen wil. Geniet van het verkoelend briesje.

IMG_9758 copy

6. Slaap bij Travelers House

Travelers House was een geschenk uit de hemel. Het hostel ligt een prachtige plek, vlakbij Praça do Comércio, in het midden van het centrum van Lissabon. Het ligt aan de Rua Augusta, een van de grootste voetgangerspaden van de stad. Er spelen altijd wel toffe straatmuzikanten onder raam, er is dus altijd wel een feestje aan de gang op straat. Er werken superaardige mensen, en ’s ochtends wordt er door drie druk Portugees kwebbelende mevrouwen een ontbijtje voor je gemaakt. Elke avond is er een leuke activiteit, zoals een wine tasting, tapasavond of een bar crawl. Allemaal onder de tien euro. Ze hebben prima dorm rooms, voor ongeveer 20 euro per nacht, maar ook prachtige privékamers.

7. Bezoek het Museu Nacional do Azulejo

Lekker knullig naar tegeltjes kijken. In een 16e eeuws klooster. Ik vond het zó leuk.

8. Omring je met allemaal creatieve en hippe mensen in LX Factory

Vlak onder de rode San Fransisco-achtige brug staat een oude fabriek. Een hippe oude fabriek met prachtige winkeltjes en leuke restaurantjes. Ga wat later op de avond, waneer de winkeltjes nog net open zijn en blijf voor het avondeten. Probeer ook meteen de goddelijke chocoladetaart.

9. Eet de allerlekkerste custardtaartjes in Bélem

Omdat je vast nog niet genoeg hebt gegeten. Bélem ligt net buiten het centrum van Lissabon. Pak de tram en je bent er binnen een half uurtje. Die toren (Torre de Bélem) en die enorme kathedraal (Mosteiro dos Jerónimos) zijn ook best leuk. Maar die taartjes. Oeh. Ik ben bij beide bezienswaardigheden niet naar binnen geweest, ik had geen zin meer om overal voor te betalen (was een beetje blut), en de buitenkant was ook al heel mooi. Maar de rij voor de custardtaartjes waren het waard. Vers uit de oven, goddelijk. Ga niet op zondag (zoals ik deed). En bewaar ze niet voor de volgende dag, want dan zijn ze niet meer lekker.

13 reacties

 1. Eva

  IK WIL ALLES!
  Oh wacht maar dat kan ook want volgende week zit ik er! JAAA

 2. Ooooh Lissabon komt door deze post alleen nog maar hoger op mijn lijstje! Het lijkt me zó’n fijne stad!

 3. Lizet

  ZO JALOERS. Mag ik mee? Als jullie persoonlijke gids? :D

 4. Lizet

  Jaa doen! Het is zo’n fijne stad, en de Portugezen zijn zo lief!

 5. Eva

  Jaaa en dan ben ik daarna je personlijke gids in Berlijn!

 6. Pingback: Monday Madness 049 - EvainBerlin.com

 7. Jaaa Travellers House <3 Daar sliep ik ook, echt één van de fijnste hostels waar ik tot nu toe geweest ben! Ik herken dit echt helemaal, ik had ook geen verwachtingen van Lissabon en nu ben ik ook verliefd!

 8. Marianne

  Je krijgt er echt zin in zo. En wat een mooie zonnige fot’s Lizet. Leuk stukje hoor!

 9. Lizet

  Echt hè! Gewoon zo gezellig en er werden zulke leuke dingen georganiseerd.. En die kwebbelende mevrouwtjes die ontbijt voor je maakte.. <3

 10. Lizet

  Jij en pap zouden hier ook echt een keertje naartoe moeten, alleen al voor de porto. ;)

Zeg het maar!