reactie 0

De pareltjes van Kaapstad

Kaapstad is een van de fijnste steden die er zijn. Het is hip, gezellig, mooi. Tijdens mijn stage in Zuid-Afrika, in een dorpje twee uur van de Moederstad vandaan, reden we maar al te graag een weekendje richting die stad.

Ben je van plan om naar Kaapstad te gaan? Deze dingen mag je niet missen:

The Neighbourgoods Market

En nu The Old Biscuit Mill. Het is een gebouwtje met een aantal winkels, maar op zaterdag van 08:00 tot 14:00 is er de Neighbourhood Goods Market, een markt met alleen maar lekkere dingen. Ik ben er nu drie keer geweest, om te ontbijten uiteraard, en alle drie de keren waren fantastisch. Lees hier uitgebreid waarom je dit echt niet moet missen.

The Old Biscuit Mill op zaterdag is vooral leuk om de verzameling van eten van over de hele wereld: Frans, Italiaans, Taiwanees, Nederlands, Belgisch, van alles. Maar het allerleukste is dat je bijna overal wel wat kan proeven. Je hoeft dus niet eens zelf heel veel te kopen!

Eet verse vis bij V&A Waterfront

Fijn!

Laat je door een ex-gedetineerde leiden op Robben Eiland

Hoi.

Vergaap je op het prachtige uitzicht op Bloubergstrand

En dan het Bloubergstrand. Dat ligt ten noorden van Kaapstad en heeft daarom een perfect uitzicht op de Tafelberg. Kijk zelf maar.

Beklim een van de bekendste bergen

Of pak de kabelbaan. Met schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat ik the easy way up heb gekomen. Maar vooral omdat papa en mama betaalden.

Voer eekhoorntjes in de Compagnietuinen

Hoi.

Verdwijn uit de stad en luister naar livemuziek in Kirstenbosch

Ben je tussen december en maart in Kaapstad?

Zeg het maar!