Reacties 4

Confetti, citytrips en (bijna) cum laude

IMG_1149
Het was weer even stil. Het is hier eigenlijk meer stil dan niet. Dat ligt niet aan gebrek aan inspiratie, ik heb pagina’s vol blogideeën en inmiddels meer concepten dan gepubliceerde blogs. Het ligt meer aan tijd. En aan het feit dat mijn vingers niet altijd kunnen reproduceren wat er in mijn hoofd ronddwaalt. Of dat ik niet altijd in de gelegenheid ben om iets neer te pennen, en dat het daarna niet meer hetzelfde voelt. Gek eigenlijk, schrijven. Maar goed, I’m back. Denk ik.

Wat is er allemaal gebeurd sinds die lange radiostilte? Voornamelijk school. En dat ging met liefde, want ik doe namelijk de allerleukste master die er bestaat, Filmstudies en visuele cultuur. Echt, ik heb nog nooit zoiets zo leuk gevonden. En daarom sloot ik mezelf zelfs in de kerstvakantie op om te studeren. En maakte ik in januari vier examens en vijf papers in drie weken. Het resultaat: een 7 gemiddeld. En een nieuwe motivatie, niet om alles gewoon te halen, maar ook nog eens om cum laude af te studeren. Waarom ook niet? Binnenkort zal ik nog eens piekfijn uitleggen wat mijn opleiding precies inhoud (omdat ik het nu zelf ook eindelijk begin te begrijpen).

Na de examens vluchtten huisgenoot Lien en ik naar warmere oorden (ook al scheelde het maar een paar graden): we gingen naar Bologna en Venetië. Voor mij was het alweer ruim tien jaar geleden dat ik in Italië was geweest, dus ik had er heel veel zin in. Bologna is een super schattig stadje, met veel fotogenieke roestig-gekleurde muren, zoals je hieronder kunt zien. Daarnaast wordt Bologna de culinaire hoofdstad van Italië genoemd, hoewel de meneer uit Sicilië die we hebben gesproken het daar absoluut niet mee eens was. Maar eten kon je daar, poeh. Wijn drinken trouwens ook, en dat deden we, voor 8 euro per liter *hik*. Uitgebreidere verslagen volgen uiteraard snel.

IMG_0816
Na Bologna gingen we een dagje naar Venetië. Daar was Carnavale net begonnen, en dus lag er overal confetti. De mensen zelf lagen vooral nog in hun bed en de stad voelde wat katerig aan, maar daar maakte we volop gebruik van. We hebben gelopen tot we echt niet meer konden, en zelfs daarna wilde we nog wel nieuwe verlaten grachtjes en straatjes en pleintjes ontdekken. Ik hoopte bij elke hoek stiekem dat ik Heath Ledger nog tegen het lijf zou lopen. Uiteindelijk was mijn beeld van Venetië toch iets romantischer dan de echte versie (al is zonder Heath Ledger alles wat minder romatisch, maar daar moet ik toch echt mee leren leven inmiddels), maar tegenvallen deed Venetië allerminst.

Inmiddels is het gewone leven, helaas zonder confetti, weer in gang getreden en daarmee ook mijn stage bij de twee awesome dames van Poolhert Productions. Ik mocht er meteen invliegen, zoals de Belgen dat zo graag zeggen, en zit nu tot mijn ellebogen diep in de Parachutemoord, waar we een documentaire over gaan maken. Superspannend! En aanstaande zaterdag gaan we filmen bij Humo’s Rock Rally. Daarnaast moet ik nadenken over een marketingplan, dossiers opstellen voor twee documentaires, en vast nog veel meer. Alleen maar leuke dingen dus.

Dit worden waarschijnlijk de drukste vijf maanden van mijn leven. Met stage, een masterthesis, twee vakken en een seminarie documentairemaken, werken bij het Felixpakhuis, bloggen en nog een sociaal leven proberen te onderhouden, zal 24 uur in één dag niet genoeg zijn. Maar ik heb er zin in. Want dit zijn de dingen die ik het liefste doe. Dus kom maar op.

En, hoe is het met jullie?

4 reacties

  1. Jeeee, je blogt weer! Klinkt alsof je het heerlijk hebt, daar in het Antwerpse. Venetië lijkt me prachtig, maar ook wel heel erg druk. Een ochtendje waarop iedereen met een kater in bed ligt, lijkt me dus ideaal. En wat fijn dat je master zo leuk is! Met mij is het goed. Probeer ook weer wat meer te bloggen, maar of dat lukt is een beetje een tweede ;-)

  2. Lizet

    Jaa, eindelijk weer! Soms is het zo lastig bij te houden he.. Ik hoop dat je jouw site ook snel weer op orde hebt! :) Hier in Antwerpen is het zeker zalig! En Venetië is echt een aanrader, maar dan inderdaad op een tijd in het jaar waar niet iedereen er naartoe wilt (geen flauw idee of die bestaan, denk het niet). Hoe is je nieuwe baan? (Je had een nieuwe baan, toch?)

  3. Lizet

    Dankjewel! Al ben ik nog steeds aan het terugkomen, haha. (oeps)

Zeg het maar!