Reacties 2

Chocoladetruffels met chilipeper

Chocolade en chilipepers. Een combinatie waarvoor je me ’s nachts wakker mag maken. Voor de warme chocolademelk met chilipepers die ik op Lowlands dronk, voor de – helaas Limited Edition – chocolade-chilipeper-koek-repen van Tony’s Chocolonely (ik heb ongeveer alle repen bij de bakker aan de overkant opgekocht), en nu dus ook voor chocoladetruffels met chili. Horen jullie me? Chocolade. Chili. Truffels. Halleluja.

Dit heb je nodig:

2 rode pepers, in de lengte gehalveerd
250 gram extra pure (met op z’n minst 70% cacao) chocolade, grof gehakt
125 ml slagroom
100 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
250 gram cacao
eventueel wat kokosrasp en/of kaneel

Dit moet je doen:

1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de pepers op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar beneden. Rooster de pepers ongeveer 15 minuten, dat ligt er een beetje aan hoe groot ze zijn.

2. Doe de ondertussen de chocola in een kom. Doe de slagroom in een pan en zet dat op het vuur. Verwarm de slagroom tot net tegen de kook aan. Neem het van het vuur en schenk het over de chocola heen en laat de chocola al roerend smelten. Ik had mijn chocola niet klein genoeg gehakt, dus de slagroom was al afgekoeld voordat alles was gesmolten. De rest heb ik au bain-marie (met de kom boven en pan met heet water op het vuur) laten smelten. Dat ging ook prima.

3. Verwijder de zaadlijsten van de pepers en schraap vervolgens met een scherp mes het vruchtvlees van de pepers af. Dat gaat in je truffels. Ik had twee flinke rode pepers en was bang dat het te scherp zou worden, maar ik vond het erg meevallen! Houd je echt van pittig, neem er dan drie of stop de zaadlijsten en zaadjes ook in je truffels.

4. Voeg de de boter en het vruchtvlees van de pepers toe aan het chocolade-slagroommengsel en meng het goed. Laat het minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

5. Schep met een lepel stukken uit het mengsel. Maak daar bolletjes van en rol door het cacao. Dit is een messy klusje, ik zat in ieder geval helemaal onder de chocola en cacao. Je kunt het beste je handen een beetje bestuiven met cacao, net alsof je broodjes aan het maken bent. Voor de variatie heb ik ook een paar bolletjes door kokosrasp gehaald, dat is minstens zo lekker. Kaneel zou ook niet misstaan, je kunt dus flink experimenteren met de laatste stap!

6. Probeer ze niet allemaal in één keer op te eten, want ze zijn echt verrukkelijk. En machtig.

chocolade chili truffels

2 reacties

  1. Ik hoor je hoor! Waaaah, dit klinkt goed. Ik heb ook alle Tony’s opgekocht (ben zo verslaafd haha). Dit komt dan wel in de buurt van de limited.

  2. Lizet

    Jaaa, chocola en chili is echt het beste. De mevrouw in de winkel keek me ook nogal raar aan toen ik voor twintig euro chocola meenam, haha. En nu durf ik mijn laatste reep niet op te eten. :(

Zeg het maar!