reactie 0

Analoog Patagonië

Nog altijd knijp ik me in mijn armen wanneer ik terugdenk aan mijn week in Patagonië. Samen met mijn bestie, Lien, kunnen we als 26-jarigen al een hele grote vink zetten achter één van de grootste bucketlistitems van de meeste reizigers. En wát was het magisch. Natuurlijk had ik mijn grote, gevaarlijke spiegelreflex mee, terwijl Lien rondhuppelde met een wegwerpcamera van vijf euro. Ik ben nog steeds mijn foto’s aan het uitzoeken en bewerken, en daarom deel ik alvast Lien’s foto’s. Ik moet zeggen: het resultaat mag er best zijn, vind je niet?

Analoog Patagonië
Analoog Patagonië Analoog Patagonië
Analoog Patagonië

We streepten twee iconen van Patagonië af: Torres del Paine in Chili en Mt. Fitz Roy in Argentinië. Ook aten we de heerlijkste verse zalm in het ‘noorden’ van Patagonië, Puerto Montt, keken we naar bootjes in Puerto Natales en reden we over de mooiste weg ooit richting El Chaltén, naast een meer met gletsjers en prachtige berglandschappen aan de horizon. Het was begin november, de zon smolt de winter weg en Patagonië stond in bloei.

Analoog Patagonië
Analoog Patagonië

Uiteindelijk hebben we bijna niks gezien van het gigantische oppervlakte dat Het Einde van de Wereld wordt genoemd. Door een gebrek aan volwaardige planning (en geld) hebben we maar een klein stukje gezien, maar wát een stukje. Op de bucketlist staat nog altijd: een boottocht van Puerto Montt naar Puerto Natales, de Perito Moreno gletsjer, Bariloche en El Bolsón, Ushuaia en Vuurland (Tierra del Fuego, het allerzuidelijkste puntje van Patagonië), en de W-Trek rondom Torres del Paine. Genoeg om nog een paar weken rond te hangen daar. Alleen nog even sparen. Heel veel sparen.

Analoog Patagonië
Analoog Patagonië Analoog Patagonië

Zeg het maar!