Het meisje

Hoi, ik ben Lizet.

Ik ben een zomerkindje van 25, druk (vooral in mijn hoofd), perfectionistisch en een twijfelkont. Ik kan niet stilzitten en knoei altijd wel iets. Mijn grootste droom is om elk hoekje van de wereld te zien – het liefst voor mijn toekomstige werk.

Ik ben een geboren nomade en kan niet te lang op dezelfde plek blijven. Momenteel woon ik in de fantastische stad Antwerpen, waar ik de masteropleiding Filmstudies en Visuele cultuur heb afgerond. Ik houd van muziek, festivals, films, fotografie, schrijven, het internet, koken, eten, lezen en in een kroeg zitten met bier en vrienden.

Met deze blog wil ik mijn verhalen kwijt. Mijn dromen. Mijn favoriete recepten. Mijn reportages uit het buitenland, maar ook mijn mislukkingen. Een eerlijke blog over nieuwe dingen ontdekken en nieuwe dingen proeven. Durven dromen, om daarna een sprintje in te zetten om die droom achterna te gaan. Kijken met je handen, voelen met je hart. In de kleinste hoekjes de grootste verhalen vinden, en je neus achterna zitten voor de lekkerste gerechten.

IMG_0816
En verder…

Heb ik mijn hart een beetje verloren aan de horeca. Werken in een restaurant (momenteel het Felix Pakhuis in Antwerpen) is zo leuk. De wijntjes na het werk zijn nog leuker en de collega’s het leukst. In Zwolle heb ik de helft van mijn leven gewoond. Na mijn opleiding Journalistiek, stages bij Het Klokhuis en een lokale krant in Zuid-Afrika, de masterclass De Mensenrechtenredactie van Coolpolitics, inclusief een reportagereis naar de Filipijnen, voelde het alsof ik nog steeds niet klaar was. Daarom: op naar Antwerpen, op naar een nieuw avontuur.

We are commonly known as the generation of people born between the years 1981 and 1997.

We are known as the Millennials, Generation Y, “The Me Me Me Generation,” and “the soccer trophy generation”. We have been labeled as  “entitled” “narcissistic” “lazy” and even “delusional”, but we have also been described as being “entrepreneurial” “optimistic” and “idealistic”.