Het meisje

Hi, ik ben Lizet.

Reizen is mijn grootste liefde. Het is me met de paplepel ingegoten door mijn ouders, en mijn droom is ook om elk hoekje van de wereld te zien. Inmiddels heb ik in vijf landen gewoond (Nederland, Aruba, Zuid-Afrika, België en Peru) en meer dan veertig landen bezocht. Een geboren nomade dus, die momenteel toch wat standvastigheid zoekt in Antwerpen.

Ik trek nooit op reis zonder mijn trouwe camera (Canon EOS 6D). Ik zie de wereld meestal in fotokaders, en kan het dan niet laten om alles wat ik zie te fotograferen. Ik zie dit niet als een doodzonde, iemand die de wereld enkel door zijn zoeker bekijkt, maar brengt het me juist iets extra’s tijdens het reizen. Ik geniet ontzettend van de wereld op de gevoelige plaat zetten, dat ik me juist een beetje verloren voel zonder camera.

Mijn tweede grote liefde is film (en televisie). Die liefde is zo groot dat ik er een master over volgde (oké, als ik een master kon doen over reizen had ik me uiteraard allang ingeschreven, en was ik waarschijnlijk ook een paar keer expres een jaar blijven zitten). Wanneer ik niet werk, reis, eet, of met vrienden ben, vind je me ongetwijfeld kijkend naar Netflix, of in de bioscoop.

Daarnaast werk ik nu al tien jaar in de horeca, een wat kleinere liefde voor me. De horeca heeft me ook veel geleerd – en niet alleen veel over eten en wijn – van ontzettend hard werken, door snel oplossend kunnen denken. Maar uiteindelijk is de echte band die je met collega’s opbouwt (en de gratis wijntjes na werk) toch wat me daar langer bleef laten hangen dan eigenlijk de bedoeling was.

En als ik dan nog wat tijd over heb, ben ik nog bezig met muziek, festivals, schrijven, het internet, koken, eten, lezen en dansen met bier en vrienden.